RodVisions
Molenweg 23
7382BV Klarenbeek
E-mail: info@rodvisions.nl
Tel.: +31(0)55-3666256
Mob.: 06-19326927

Info Feeders en witvis hengels

Info Feeders en witvis hengels

Feeders
Enkele blanks zijn oorspronkelijk opgenomen om aan de vraag van specifieke feeders te kunnen voldoen. Ook deze visserij kent grote variatie. Feeder visserij op een hard stromende rivier vraagt meestal om een ander type hengel dan voor een meer of kanaal. RodVisions heeft een groot programma blanks en componenten op voorraad. Met maatwerk hengelbouw is het mogelijk om tot de meest ideale feeder te komen die het best aansluit op de visserij en wensen van een visser.

Aansluiting tip
De aansluiting van de feedertip op de top is gevoelig voor slijtage en zal vroeg of laat speling krijgen vanwege de rechte passing. Bij de RodVisions feeders wordt een conische sluiting (dus net als een oversteeksluiting) uitgevoerd. De tips lopen hierdoor net als een oversteek sluiting goed vast en kunnen slijtage hebben zonder los te gaan zitten.

Lengte en actie
Meestal wordt een feeder gebouwd op een tweedelige blank en er is per blank wat te sturen in de lengte en actie. Een 12 ft. blank is een mooi uitgangspunt voor een gangbare lengte van 370 tot 420 cm inclusief een tip van 70/80 cm. De actie is te sturen door de verbinding van tip en top hoger of lager in het top deel te plaatsen. ’Lager’ geeft een hardere top sectie, ‘hoger’ waarbij tip en top vrijwel gelijke diameter op de verbinding hebben geeft een relatief zachte actie. Voor veel feeder modellen is het al jaren een routine kwestie en van enkele modellen zijn test hengels aanwezig. Korte (method) feeders zo rond de 10/11 ft. kunnen ook gebouwd worden. Uitgangspunt is dan een kortere blank bv. een Adept 11 ft.

Geschikte series en tips
Voor feeder visserij op grotere afstanden over 100 meter is Victory Hotshot en Torrix een logische keuze. Met beide hengels is effectief te vissen op afstanden van honderd meter plus, ze zijn natuurlijk ook inzetbaar op rivieren. Voor het lichtere werk komt Victory Adept en Quicksilver in beeld. De hengels worden standaard geleverd met één bijpassend gebouwde tip. Fabriekstips in uw bezit kunnen pas geslepen worden op een Victory feeder mits de voetmaat gelijk, of iets groter is.

Andere witvis disciplines
De Attitude serie leent zich goed voor het bouwen van zeer slanke centerpin hengels, en voor pen hengels voor karper en witvis. De nieuwe SuperFlex serie is iets robuuster en een goed alternatief.

veessenpano

Uit voorraad leverbaar

Karper

Roofvis

Witvis

Refurbishment

Herbouw

Reparaties


fa

Nieuws & Publicaties

Artikelen

Leveranciers