RodVisions
Molenweg 23
7382BV Klarenbeek
E-mail: info@rodvisions.nl
Tel.: +31(0)55-3666256
Mob.: 06-19326927

Greep opties

Super grade kurk

 • Eigenschappen - Kurk is het schors van kurk eiken, na oogsten duurt het duurt 7 jaar om weer voldoende schors voor oogsten te laten groeien. Van alle greep materialen heeft kurk het laagste gewicht. Kurk is vrij zacht en betrekkelijk makkelijk te bewerken. Een kurken greep veranderd door weersinvloeden vrij snel van kleur en gaat net als hout na jaren wat ‘nerven’. Dit wordt door liefhebbers van kurken grepen gewaardeerd, het geeft een hengel karakter. Goede super grade kwaliteit kurk wordt schaarser en prijziger.
 • Toepassing - Kurk is een makkelijk vorm te geven greep materiaal en voegt erg weinig gewicht toevoegt aan een hengel. Kurk is matig geschikt voor feeders (plakkend voer), grepen die onder druk in steunen staan (trollen, meerval) en voor erg ruwe omstandigheden.
 • Prijs - Voor de meeste hengels in het menu is super grade kurk aangehouden als uitgangsprijs tenzij anders vermeld. Kurk kan gecombineerd met rubberkurk en andere greep materialen.

Compound

 • Eigenschappen - Compound is een kurken greep bekleed met een dunne toplaag van rubberkurk. De kurk basis maakt ongeveer 75% van het totale greep materiaal uit. Rubberkurk is aanzienlijk sterker, vormvaster en harder dan kurk maar ook ongeveer vijf keer zwaarder. Door de materialen te combineren wordt het mogelijk een sterke duurzame greep op normale diameter te maken niet veel zwaarder is dan een volledige kurken greep. Het is een unieke duurzame optie maar best arbeidsintensief en dus prijzig.
 • Toepassing – Compound is veel sterker en duurzamer dan kurk. Zeer geschikt voor feeders, barbeel hengels e.d., aangekoekt voer kan er gewoon met een sponsje af geboend worden. Matig geschikt voor hengels die onder druk in steunen staan vanwege de zachte kurk basis. Dan kan rubberkurk beter (gedeeltelijk) massief geplaatst worden.
 • Prijs - Op de uitgangsprijs met kurk wordt voor een lange karper/feeder greep full en split-grip een meerprijs van € 75,- aangehouden.

Hypalon

 • Eigenschappen - Hypalon is rubber met hele kleine lucht gevulde poriën. Het materiaal heeft vrijwel geen ‘memory’, het veert ook na langer ingedrukt te zijn vrijwel volledig terug. Het is het sterkste nauwelijks verouderend greepmateriaal en uitstekend te reinigen. Wel erg lastig te bewerken, het is een tijdrovende klus om hypalon goed te verlijmen en in model te draaien. Het soortelijk gewicht is vrij hoog dus het is beter om een greep daar waar mogelijk vrij dun af te draaien. Hypalon geeft de beste grip van alle materialen denkbaar.
 • Toepassing – Zeer geschikt als grepen het te verduren krijgen zoals bij trollen en visserij waarbij hengels langdurig onder druk in steunen staan. Ook prima op karper/witvis hengels toe te passen in combi met kurk of als split-grip. Zo wordt het totaal gewicht toch vrij laag gehouden.
 • Prijs - Op de uitgangsprijs met kurk wordt voor een lange karper/feeder greep full en split-grip een meerprijs van € 50,- aangehouden. Bij hengels met kortere grepen is de meerprijs op aanvraag.

EVA

 • Eigenschappen - De stevige harde A kwaliteit EVA foam is synthetisch materiaal, Ethylene Vinyl Acetate afkorting EVA. De harde A kwaliteit is vormvast, makkelijk te verlijmen en te bewerken en bijna net zo licht als kurk. Het is prima materiaal om snel en eenvoudig een functionele lichte greep te maken, het materiaal wordt dan ook veel toegepast op fabriekshengels. Het materiaal is duurzaam, matig veerkrachtig en voelt zacht aan.
 • Toepassing - Eva is universeel toepasbaar en makkelijk te plaatsen en schoon te houden. EVA is relatief goedkoop en er zijn vele kwaliteiten die op veel fabriekshengels toegepast worden.
 • Prijs – EVA toegepast als standaard gevormd segment of rechte lengte is goedkoper dan de uitgangsprijs met kurk. Voor een lange karper/feeder greep full EVA wordt een prijsverlaging van ca. € 30,- aangehouden.

Shrink tube/EVA combinaties

 • Eigenschappen – Egale Japanse of RodArmor shrink tube is geschikt om snel en eenvoudig een steel of blank te bekleden. Het is belangrijk dat het materiaal geheel op de ondergrond verlijmd wordt, daardoor is het veel minder kwetsbaar voor scheuren e.d. Het materiaal is vrij stroef, licht, en wordt vaak gecombineerd met EVA segmenten. Ook zeer geschikt voor bv. surfcast hengels waarbij toename in diameter niet gewenst is.
 • Toepassing - Shrinktube is universeel toepasbaar, geheel verlijmd op de ondergrond behoorlijk robuust, en natuurlijk goed bestand tegen indruk schade als het rechtstreeks op de blank geplaatst is. Tube biedt verder veel leuke mogelijkheden door het bv. over vorm gegeven EVA of kurk te krimpen. Een goede manier om een strak ogende greep te maken met voldoende diameter daar waar dat gewenst is.
 • Prijs – De prijs van tube gecombineerd met EVA segmentjes in eventueel split grip is ongeveer gelijk aan een super grade kurken greep. Het plaatsen en afwerken van EVA/tube greep combinaties vraagt veel tijd.
 
 

Uit voorraad leverbaar

Karper

Roofvis

Witvis

Refurbishment

Herbouw

Reparaties


fa

Nieuws & Publicaties

Artikelen

Leveranciers