RodVisions
Molenweg 23
7382BV Klarenbeek
E-mail: info@rodvisions.nl
Tel.: +31(0)55-3666256
Mob.: 06-19326927

Herbouw/ Rebuilding

Herbouw of ‘rebuilding’ kan in beeld komen als op uw favoriete hengels de tand des tijds zijn uitwerking heeft gehad. U wilt ze niet kwijt, bent er aan gehecht en mee vertrouwd na vele jaren trouwe dienst. Het ziet er echter niet meer uit, verpoederde lak, een zeer verweerde greep... Het zou ook kunnen dat u iets heeft gekocht waarvan de afbouw u danig stoort, en daarom wilt u één en ander laten aanpassen naar uw wensen.

Voorwaarde
Enige voorwaarde voor herbouw is dat de blank nog in goede staat moet zijn. Er wordt dan ook beoordeeld in welke staat deze verkeerd alvorens te starten. Dan begint het met geheel of gedeeltelijk strippen van de hengel. In feite wordt bij complete herbouw weer een ‘nieuwe’ blank gecreëerd, gelakt of ongelakt polish (wax uitvoering) waarna een afbouw naar keuze uitgevoerd wordt. Het eindresultaat bij complete herbouw is niet van nieuw te onderscheiden. Herbouw is in feite veel complexer dan nieuwbouw en soms een aardige uitdaging. Vele trucks ( ook special painting) is voortgevloeid uit herbouw. Ook een herbouw project wordt bekwaam uitgevoerd met garantie op het geheel maar logischerwijs met uitzondering van de blank.

Kosten
De kosten van complete herbouw kunnen de prijs van een vergelijkbare nieuwe hengel soms benaderen. Het strippen en herlakken van de blank is een tijd rovend proces, zeker bij complexe afbouw kan er bijna dubbele bouwtijd in gaan zitten. Voor een gedeeltelijke herbouw bv. een kurken greep compleet met cone en reelhouder vervangen of ‘ogen vervangen en gelijk de blank herlakken’ moet u denken aan €250,- tot €325,- voor een goede prijs opgave is het meestal noodzakelijk om met uw hengels langs te komen.

Zelf uitvoeren of laten doen
Mede door de beschikbaarheid van vele materialen is hengelbouw en herbouw populairder geworden. Sommige vissers kiezen er voor om eventueel met wat tips van RodVisions, zelf hun hengels aan te passen en te verbeteren, dat kan uitgroeien tot een leuke hobby. Als u overweegt om herbouw elders te laten doen pas dan wat op voor geknutsel. Goed herbouwen is veel lastiger dan nieuwbouw en vraagt nog al wat kennis, vaardigheden en technieken om tot een goed resultaat te komen.

Uit voorraad leverbaar

Karper

Roofvis

Witvis

Refurbishment

Herbouw

Reparaties


fa

Nieuws & Publicaties

Artikelen

Leveranciers