RodVisions
Molenweg 23
7382BV Klarenbeek
E-mail: info@rodvisions.nl
Tel.: +31(0)55-3666256
Mob.: 06-19326927

Reparaties

U kunt bij RodVisions ook terecht voor alle denkbare reparaties en aanpassingen. Denk hierbij aan het vervangen van kapotte ogen, herstellen van lak problemen, opknappen van grepen en het herstellen van breuken. Veel is mogelijk en wordt zo duurzaam mogelijk uitgevoerd.

Ogen met kapotte voering kunnen meestal voorzien worden van een nieuwe voering. Als het frame verbogen is lukt dit niet meer en moet het oog in zijn geheel vervangen worden.

Er zijn vele soorten in epoxy’s waarvan sommigen erg hard zijn en slecht hechten. Dit heeft tot gevolg dat de lak randen bij de wikkelingen lossen. Het oog kan los gaan zitten, de epoxy gaat meestal ook scheuren en er kruipt vocht onder. Enige goede oplossing is ogen verwijderen en opnieuw lakken met een goede epoxy.

Kurken grepen zijn gevoelig voor veroudering door weersinvloeden. De greep zal lichter worden van kleur en op den duur gaan net als hout gaan ‘nerven’. Als de greep nog in redelijke staat is kan er een laagje af gedraaid worden. Dan kan eventueel gevuld worden met een speciale kurk filler, en daarna behandeld worden met een kurk impregneer middel.

Breuken kunnen soms nog gerepareerd worden. Erg lastig wordt het hoog in de top, er kan dan onvoldoende diameter zijn voor het plaatsen van een massief pennetje carbon. De reparatie is te zwak en zal ‘knikken’ onder belasting. Dit is op te lossen door een carbon huls over de breuk te plaatsen en daar een strakke wikkeling overheen te zetten die afgelakt wordt. U blijft dus een verdikking zien. Als een hengel deel echt versplintert is over 50mm of meer lengte is acceptabele reparatie meestal niet meer mogelijk.

Uit voorraad leverbaar

Karper

Roofvis

Witvis

Refurbishment

Herbouw

Reparaties


fa

Nieuws & Publicaties

Artikelen

Leveranciers