RodVisions
Molenweg 23
7382BV Klarenbeek
E-mail: info@rodvisions.nl
Tel.: +31(0)55-3666256
Mob.: 06-19326927

Specials

Grip winding

  • Eigenschappen - Gripwinding is een techniek waarbij door middel van een lange wikkeling over een uitvulling een geleidelijke aansluiting wordt gemaakt van reelhouder naar de blank. Het is een lastige techniek waarbij precisie apparatuur noodzakelijk is. Het geheel moet volledig naadloos op de blank aansluiten om werking en krakende geluid uit te sluiten. Goed uitgevoerd is het een duurzame optie die functionaliteit en een uniek uiterlijk aan een hengel kan meegeven.
  • Toepassing - Vele toepassingen zijn denkbaar, bekent is het natuurlijk op verticaal hengels voor molen, maar toepassingen op hengels voor andere disciplines zijn denkbaar. Op karperhengels is zeker mogelijk mits ‘koud’ geplaatst via een RvS ring die de werking bij buiging van de blank op vangt.
  • Prijs - De prijs opgaven van alle met gripwinding getoonde roofvis series zijn inclusief deze techniek. Grip winding toegepast in lange grepen (karper, witvis) indicatie meerprijs van € 50,- per hengel.

Segmenten en cones van hout

  • Eigenschappen - Met hout segmenten zijn leuke details aan te brengen als kort segmentje als cone en/of eind dop. Alle houten onderdelen worden voor plaatsing op de hengel volledig afgewerkt en meermaals gelakt (ook binnenzijde segment). De gebruikte lak is zeer duurzaam en krasvast, noodzakelijk om langdurig de elementen te kunnen weerstaan. Voor houtsoorten die niet echt tot hardhout gerekend worden is dit lak procedé een must, het rottingsproces zou anders spoedig toeslaan. Alle segmentjes en cones zijn gedraaid op CNC apparatuur, geen afwijkingen in maatvoering dus.
  • Toepassing - Hout is alleen geschikt als kort segment, cone of eind dop met RvS cap. Hout is niet toepasbaar als greep materiaal of langere segmenten. Een hengel buigt, dat doet een cilinder hout niet...het gaat onder belasting werken, kraken, en geeft een drukpunt op de blank wat tot breuk kan leiden. Hout is verder natuurlijk zwaar en glad, mede daarom niet functioneel en ongeschikt als volledige greep.
  • Prijs - Een meerprijs indicatie per segment of cone € 25,-. Bij verwerking in een set, meerdere hout details per hengel, prijs op aanvraag.

Special painting

  • Eigenschappen - Special painting is het professioneel op kleur brengen van blanks of hengels. Basis is een specifieke gloss lak voor carbon op kleur gebracht met diverse pigmenten. Het eindresultaat is duurzaam, krasvast, en heeft UV protectie dus is kleurvast. Er is te sturen in dichtheid van de kleur en beperkt ook in het metallic percentage. Special painting van carbon vereist een gecontroleerde omgeving en veel vaardigheden.
  • Toepassing - Het meest geschikt om te kleuren is carbon omdat carbon licht reflecteert waardoor een see-through kleur tot leven komt. Het procedé is vele jaren geleden voortgekomen uit het herbouwen en wordt nu ook regelmatig toegepast bij nieuwbouw. Special painting biedt veel mogelijkheden, het is bv. mogelijk om een set hengels passend bij een bepaalde molen te bouwen, de kleur opties zijn zeer groot.
  • Prijs - Een meerprijs voor het kleuren kleuren van een 12 ft. blank is € 75,- (voor lichte kleuren € 125,- als een tweede lak gang nodig is). Bij serie matige (her)bouw van een set of bij kortere blanks prijs op aanvraag.
 
 

Uit voorraad leverbaar

Karper

Roofvis

Witvis

Refurbishment

Herbouw

Reparaties


fa

Nieuws & Publicaties

Artikelen

Leveranciers