Specials

Grip winding

specialsgripwinding01 specialsgripwinding02 specialsgripwinding03 specialsgripwinding04 specialsgripwinding05 specialsgripwinding06 specialsgripwinding07 specialsgripwinding08 specialsgripwinding09 specialsgripwinding10 specialsgripwinding11 specialsgripwinding12 specialsgripwinding13 specialsgripwinding14 specialsgripwinding15

  • Eigenschappen - Gripwinding is een techniek waarbij door middel van een lange wikkeling over een uitvulling een geleidelijke aansluiting wordt gemaakt van reelhouder naar de blank. Het is een lastige techniek waarbij precisie apparatuur noodzakelijk is. Het geheel moet volledig naadloos op de blank aansluiten om werking en krakende geluid uit te sluiten. Goed uitgevoerd is het een duurzame optie die functionaliteit en een uniek uiterlijk aan een hengel kan meegeven.
  • Toepassing - Vele toepassingen zijn denkbaar, bekent is het natuurlijk op verticaal hengels voor molen, maar toepassingen op hengels voor andere disciplines zijn denkbaar. Op karperhengels is zeker mogelijk mits ‘koud’ geplaatst via een RvS ring die de werking bij buiging van de blank op vangt.
  • Prijs - De prijs opgaven van alle met gripwinding getoonde roofvis series zijn inclusief deze techniek. Zonder grip winding geeft een kleine prijsverlaging. Grip winding toegepast in lange grepen (karper, witvis) indicatie meerprijs van € 35,- per hengel.

Segmenten en cones van hout

specialshout01 specialshout02 specialshout03 specialshout04 specialshout05 specialshout06 specialshout07 specialshout08 specialshout09 specialshout10 specialshout11 specialshout12 specialshout13 specialshout14

  • Eigenschappen - Met hout segmenten zijn leuke details aan te brengen als kort segmentje als cone en/of eind dop. Alle houten onderdelen worden voor plaatsing op de hengel volledig afgewerkt en meermaals gelakt (ook binnenzijde segment). De gebruikte lak is zeer duurzaam en krasvast, noodzakelijk om langdurig de elementen te kunnen weerstaan. Voor houtsoorten die niet echt tot hardhout gerekend worden is dit lak procedé een must, het rottingsproces zou anders spoedig toeslaan. Alle segmentjes en cones zijn gedraaid op CNC apparatuur, geen afwijkingen in maatvoering dus.
  • Toepassing - Hout is alleen geschikt als kort segment, cone of eind dop met RvS cap. Hout is niet toepasbaar als greep materiaal of langere segmenten. Een hengel buigt, dat doet een cilinder hout niet...het gaat onder belasting werken, kraken, en geeft een drukpunt op de blank wat tot breuk kan leiden. Hout is verder natuurlijk zwaar en glad, mede daarom niet functioneel en ongeschikt als volledige greep.
  • Prijs - Een meerprijs indicatie per segment of cone € 25,-. Bij verwerking in een set, meerdere hout details per hengel, prijs op aanvraag.

Special painting

specialscustompaint19 specialscustompaint18 specialscustompaint17 specialscustompaint16 specialscustompaint15 specialscustompaint14 specialscustompaint13 specialscustompaint12 specialscustompaint11 specialscustompaint10 specialscustompaint09 specialscustompaint08 specialscustompaint07 specialscustompaint06 specialscustompaint05 specialscustompaint04 specialscustompaint03 specialscustompaint02 specialscustompaint01

  • Eigenschappen - Special painting is het professioneel op kleur brengen van blanks of hengels. Basis is een specifieke gloss lak voor carbon op kleur gebracht met diverse pigmenten. Het eindresultaat is duurzaam, krasvast, en heeft UV protectie dus is kleurvast. Er is te sturen in dichtheid van de kleur en beperkt ook in het metallic percentage. Special painting van carbon vereist een gecontroleerde omgeving en veel vaardigheden. Het procedé heeft niets met spuitbussen te maken, pas daarom erg op met pogingen tot kleuren elders zonder enige garantie. Met ongeschikte lak en niet professioneel uitgevoerd is er vaak sprake van onherstelbare schade.
  • Toepassing - Het meest geschikt om te kleuren is carbon omdat carbon licht reflecteert waardoor een see-through kleur tot leven komt. Het procedé is vele jaren geleden voortgekomen uit het herbouwen en wordt nu ook regelmatig toegepast bij nieuwbouw. Special painting biedt veel mogelijkheden, het is bv. mogelijk om een set hengels passend bij een bepaalde molen te bouwen, de kleur opties zijn zeer groot.
  • Prijs - Een richt prijs is € 85,- voor het egaal kleuren van een 12 ft. Blank, zonder eventueel strip werk. Bij serie matige (her)bouw van een set of bij kortere blanks prijs op aanvraag.