Toelichting site

Menu balk boven
In het menu boven vind u een overzicht van hengels voor vele disciplines die als het weergegeven model of aangepast aan uw voorkeuren gebouwd kunnen worden. Alle blanks en componenten zijn in principe op voorraad. U komt bij diverse hengels knoppen tegen die verwijzen naar afbouwopties.

Greep opties
Het uitgangspunt in afbouw voor de hengels met lange ‘tweehandige’ grepen is super grade kurk. Door de jaren heen zijn er best wat unieke greep opties bij gekomen waar u uit kunt kiezen. Onder Greep opties in het menu beneden vind u een overzicht van de mogelijkheden. Voor sommige opties geldt een meerprijs, voor enkele een prijs verlaging t.o.v. kurk. Kost prijs van het materiaal er de sterk wisselende tijd voor het plaatsen en modelleren zijn natuurlijk gevolg van deze prijs variatie. Het ligt voor de hand een optie te kiezen die past bij het type visserij, maar dat hoeft natuurlijk niet. Gewoon een uitvoering mooi en prettig vinden is ook een belangrijk argument. U vind bij iedere optie een korte beschrijving van de voor en nadelen en een indicatie van de meerprijs. De uiteindelijke keuze kunt u maken bij bezoek als u de diverse opties gezien en ‘gevoeld’ heeft.

Componenten met meerprijs
Alle componenten zijn van hoogwaardige kwaliteit en u kunt een keuze maken uit een groot programma zonder invloed op de vermelde hengelprijs. Er zijn slechts enkele reelhouders, ogen en cones waar een meerprijs voor berekend wordt. U vind een overzicht onder Componenten met meerprijs in het menu onderin.

Specials
Onder Specials vallen een aantal exclusieve afbouwopties. Denk hierbij aan het duurzaam kleuren van een blank, een greep/wikkeltechniek ‘gripwinding’ genaamd en segmentjes hardhout verwerkt in de greep en/of als cone. U vind een overzicht en toelichting onder Specials in het menu onderin.

Prijs voorbeeld
Maak een keuze in hengel uit één van de series. Bij de meeste karper/barbeel/witvis hengels is het uitgangspunt van de prijs ‘met kurk en zonder meerprijs opties’ tenzij anders vermeld. Wenst u een andere afbouwoptie neem dan de diverse mogelijkheden door onder afbouw opties vallen. Verreken uw keuzes simpelweg met de hengelprijs, voor een set van drie of meer hengels kunt u 5% korting aanhouden op de eind prijs. Vragen of iets niet duidelijk...schroom niet te bellen of maak een afspraak, dat werkt vanzelfsprekend het beste. De prijzen bij de vliegen/roofvishengels en de landingsnetten zijn van de vermelde getoonde uitvoering. Daarvan afwijken is vanzelfsprekend ook mogelijk. Prijzen daarvan vanwege de grote variatie op aanvraag.